Amalgam

Det är förbjudet att använda amalgam i tandvårdsbehandlingar i Sverige. Det är vanligt att patienter väljer byta ut amalgamfyllningarna till ett bättre och säkrare alternativ.

Hem » Behandlingar » Amalgam sanering

Amalgam sanering

Amalgam är ett miljöfarligt fyllningsmaterial som vi på TandClinic inte arbetar med på grund av miljöaspekter samt hur materialet vidare kan påverka hälsan.

Det är vanligt att patienter väljer att byta ut sina silverfärgade amalgamfyllningar mot tandfärgade material av estetiska skäl eller för oron gällande kvicksilverinnehållet i amalgamet som vidare kan påverka hälsan negativt. På ett säkert vis och med god erfarenhet utför vi behandlingen vid ett och samma besökstillfälle.

Hur farligt är amalgam?

Amalgam innehåller kvicksilver som är farligt för din kropp och det bör definitivt inte vara i din mun. Desto längre du har amalgamfyllningar i munnen, desto mer kvicksilver har du sannolikt i kroppen och kommer med hög sannolikhet även att påverka din hälsa.

Även om det kommer att vara svårt att ta bort kvicksilvret som redan finns i ditt system, så kan du förhindra att det fortsätter att byggas. Ditt bästa alternativ är att ta bort dina amalgamfyllningar så snart du kan.

BOKA UNDERSÖKNING

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2024-01-23
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Relaterade sökord till “sanering av amalgam inkluderar: amalgamsanering, amalgamborttagning, tandvårdsbehandlingar, fyllningsmaterial, tandfyllningar, kvicksilver, hälsosam tandvård, miljövänlig tandvård.”

Behöver du tandvård?

Om du söker professionell tandvård i Kista har du kommit rätt. Vår tandklinik i Kista har ett team av erfarna tandläkare som erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård i en avslappnad och vänlig miljö, och vi ser alltid till att du känner dig bekväm och väl omhändertagen under din tid hos oss.

08-750 68 08

BOKA TID