Estetisk tandvård

Skalfasader, tandblekning, tandreglering. Vi arbetar med hög kvalitet och utför årligen ett stort antal estetiska behandlingar. Vi kan erbjuda det senaste och bästa inom estetisk tandvård i Stockholm. Vi finns 5 min från Kista Tunnelbana.

Hem » Estetisk tandvård

Estetiska behandlingar

Tandblekning

För dig som vill bleka tänderna finns det en rad olika alternativ. Du kan bleka tänderna själv hemma eller ta professionell hjälp hos en tandläkare eller tandhygienist.

Läs mer om tandblekning

Tandsmycke

Välj mellan en mängd olika modeller och utseenden, vi har strass, kristaller, 18k guld mm och få ett personligt och vackert leende.

Läs mer om tandsmycken

Porslinfasader & kronor

Fasader är individuellt anpassade tunna skal av porslin eller plast i önskad tandfärg. Tandfasaderna sätts fast på framtänderna för få en finare vackrare leende..

Läs mer porslinfasader och kronor

Fasader

Vi har många års erfarenhet av estetisk tandvård. Vi utför porslinkronor och skalfasader i porslin eller plast. Kom på en konsultation där vi berättar om hur det går till. Vi gör en model där du kan se slutresultatet innan vi går vidare.

Läs mer om fasader

Broar

Det finns många anledningar till tandförluster. Det kan bland annat bero på stora kariesangrepp, sköra tänder som spruckit eller tandlossning. Andra orsaker kan vara en olycka med slag mot munnen. Idag finns hjälp att erbjuda för dig som förlorat en eller flera tänder.

En fastsittande bro är ett bra alternativ. För att kunna sätta in en bro måste det finnas friska tänder att bygga och stödja bron på. Eventuella infektioner runt tänderna ska vara behandlade och utläkta innan man börjar arbetet med en brokonstruktion.

Läs mer om broar

Gummysmile

Vanligtvis är ”gummy-smile” orsakat av liten övre läpp, små tänder och / eller överdrivet mycket tandkött, vilket till sist är ett resultat av genetiken.

Gummy-smiles kan dock åtgärdas med en mängd olika behandlingsalternativ. Behandlingar för gummy-smiles syftar till att minska mängden tandkött och öka tändernas visuella intryck. Vi arbetar också för att konturera tandköttet, för att ge tänderna en optimal och proportionell form. Detta bidrar till att förbättra helhets utseendet på ditt leende.

Ett av de första alternativen är kirurgisk behandling. Med denna procedur kommer din paradontolog Kamran som har lång erfarenhet att använda antingen en skalpell eller en laser för att avlägsna överskott av tandkött och forma den återstående vävnaden. Under proceduren får du bedövning för att säkerhetsställa att behandlingen är smärtfri. Resultat från denna behandling är omedelbar, om problemet orsakas av att ha för mycket ben under tandköttet kan tandköttet växa tillbaka, vilket innebär att proceduren måste upprepas. Gummy-smile kan även behandlas med botox.

BOKA UNDERSÖKNING

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2024-01-23
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Behöver du tandvård?

Om du söker professionell tandvård i Kista har du kommit rätt. Vår tandklinik i Kista har ett team av erfarna tandläkare som erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård i en avslappnad och vänlig miljö, och vi ser alltid till att du känner dig bekväm och väl omhändertagen under din tid hos oss.

08-750 68 08

BOKA TID