Undersökning

Om du behöver rutinkontroll eller mer avancerade hjälp så är det bra att börja processen med en undersökning. Vi erbjuder tider med kort väntetid och 3D röntgen bild som kan se hur vävnaden runt din tand ser ut med betydligt mindre strålning. Här kan du läsa hur det går till vid en undersökning på TandClinic Kista.

Hem » Behandlingar » Undersökning

Hur börjar vi din undersökning?

En undersökning börjar alltid med att ta en hälsodeklaration. Vi ställer frågor gällande din allmänna hälsa, mediciner och om du har några allergier. Det är för att vissa hälsotillstånd och läkemedel kan påverka din mun och dina tänder negativt, det kan även påverka val av behandling.

Vi diskuterar även dem eventuella frågor, funderingar och speciella önskemål du har beträffande din munhälsa. Under den kliniska undersökningen kommer tandläkaren att noggrant kontrollera dina tänder och dess stödjevävnad.

3D Röntgen minskar strålningen

Minst fyra röntgenbilder kommer att tas för att komplettera undersökningsmomentet och på så vis kontrollera om du har några hål i tänderna (karies) samt få en översikt gällande bennivån kring tänderna. Ibland tas kompletterande röntgen på rotfyllda tänder. Har du inte varit hos tandläkare på länge eller har du flera trasiga tänder tar vi bild på hela munnen.

Vi använder oss av digitalröntgen för att undvika onödig strålning. Digitalröntgen avger upp till 90 % mindre strålning än konventionell röntgen och bilderna kommer direkt upp på datorskärmen så att tandläkaren snabbt och enkelt kan ställa en diagnos.

Regelbundna besök lönar sig alltid!

Genom att besöka tandläkaren och göra en undersökning varje, vartannat eller vart tredje år, vilket bestäms utefter dina individuella behov, kan du på så vis undvika större och mer kostsamma behandlingar i framtiden. Hur ofta du behöver komma på en undersökning är individuellt och beror på din tandstatus. Mer om detta får du vid ditt besök hos oss.

Tydliga kostnadsförslag

Besöket avslutas med att du får ett skriftigt undersökningsprotokoll och kostnadsförslag där du enkelt kan se den beräknade kostnaden. Självklart är vi kopplade till försäkringskassan och erbjuder räntefri delbetalning upp till 12 månader.

BOKA UNDERSÖKNING

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2024-01-23
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Behöver du tandvård?

Om du söker professionell tandvård i Kista har du kommit rätt. Vår tandklinik i Kista har ett team av erfarna tandläkare som erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård i en avslappnad och vänlig miljö, och vi ser alltid till att du känner dig bekväm och väl omhändertagen under din tid hos oss.

08-750 68 08

BOKA TID