Priser

Alla som är under 23 år och bor i Stockholms län får tandvård kostnadsfritt oavsett om den är i landstingets regi eller privat. Alla oavsett ålder får även tillgång till Allmänna tandvårdsbidraget.

Hem » Priser

12-24 månaders räntefri avbetalning

På TandClinic är alla välkomna! Vi vill gärna att du ska ha en god mun hälsa och vill därför inte att din ekonomiska situation ska påverka dina möjligheter till detta. Vi kan hjälpa dig att söka statliga bidrag och fonder.

Betalningspolicy

I samarbete med Nordea Bank och SweetPay erbjuder vi även våra kunder möjligheten till räntefri avbetalning på 3 till 24 månader, samt upp till 4 månader utan extra uppläggningsavgift.

Vid fakturering tillkommer 60 kronor en påminnelse skickas vid ev. Utebliven betalning skickas fakturan till kronofogden som lägger på ränta 8 procent samt 300kronor

Vi delar gärna upp din fakturan och använder oss av olika banker.

Du ska vara minst 20 år gammal och ha bott i Sverige i minst 3 år. Du behöver också ha en fast årsinkomst eller pension på minst 160 000kr före skatt. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar.

Om du har skulder hos kronofogden efter undersökning får du ett kostnadsförslag på nödvändigt tandvård som du skickar vidare till kronofogden för att få dispens att betala din tandvård under viss period.

Om du har hjälp från stadsdelsförvaltning behöver du ett kostnadsförslag innan man startar behandlingen . Akutbehandling går bra att utföras sedan behöver man vänta på svar och vilka åtgärder blir godkända.

Man kan bara utföra nödvändigt tandvård .Vid större kostnader anlitas förtroende tandläkare som avgör vad som är billigast och mest nödvändigt.

Ett besök börjar nästan alltid med en undersökning. Här förklarar vi vilka typer av undersökningar som finns samt kostnad.

Undersökningar

Basundersökning - 1020 kronor

Undersökningen tar 20-30 minuter och ger tandläkaren en möjlighet att bedöma dina tänders tillstånd. Vid behov lämnar tandläkaren ett kostnadsförslag och föreslår en tid för nästa besök.

Tandvårdsbidrag kan användas i samband med din undersökning. Beloppet baseras på din ålder och varierar mellan 300-600kr.

Basundersökning 1020:-
ingår 4 röntgen bilder*

* för fler röntgenbilder tillkommer extra kostnad.

Undersökning akutbesök - 505 kronor

Om du har akuta besvär eller om man behöver göra en kompletterande undersökning i samband med bas undersökning så betalar du en undersökningskostnad om 505 kronor plus ev. kostnad för röntgen bilder på 90-240 kr sedan tillkommer kostnad för själva behandlingen som behövs för att åtgärda problemet. Det kan även bli aktuellt med ett återbesök. Tandläkaren överlämnar då ett kostnadsförslag och föreslår en tid för nästa besök.

Övriga frågor och svar

Info - Behandlingar & Priser

Behandling

En behandling hos tandläkaren/tandhygienisten inkluderar ofta flera olika åtgärder baserat på ditt individuella behov. Totalkostnaden för t.ex. bettskena, tandstensborttagning eller laga ett eller flera hål varierar beroende på behandlingens omfattning. Det kan också bli aktuellt att boka in ytterligare besök om din behandling är mer komplicerade och om tandläkaren behöver mer tid för planering.

Helgtaxa

På lördagar, söndagar och helgdagar tillkommer ett prispåslag minst 450 kronor vid akutbesök samt vid undersökning av enstaka tand (se ovan).

Tandvårdsstödet minskar kostnaden
Det statliga tandvårdsstödet består dels av det allmänna tandvårdsbidraget samt ett högkostnadsskydd.

Övrig information

Allmänna tandvårdsbidraget

Du får ett bidrag varje år som du kan använda på tandvård. Bidraget finns registrerat hos försäkringskassan och alla tandläkare har tillgång till detta och du behöver inte hålla koll på. Ett bidrag kan sparas max två år, sedan förfaller det.

Se därför till att besöka tandläkaren eller tandhygienisten regelbundet för att ta del av dina innestående bidrag.

Är du 23 – 29 år får du 600 kronor i bidrag / år. Bidraget sparas i två år d.v.s 1 200 kronor under två år.

Är du 30 – 64 år får du bidraget på 300 kronor per år – 600 kronor under två år.

Är du 65+ år blir bidraget 600 kronor per år. Du kan även spara bidraget för två år.

Högkostnadsskyddet

Högkostnadsskyddet innebär att Försäkringskassan betalar en viss procent av dina tandvårdskostnader om de kommer upp till vissa nivåer under ett år. Det är inte heller något du själv behöver hålla dig uppdaterad kring, utan det finns registrerat hos alla tandläkaren som är anslutna till försäkringskassan.

Vi som service kommer att informera när högkostnadsskyddet går ut så att du hinner utföra den tandvård du behöver innan högkostnadsperioden tar slut.

Riktigt schyssta garantier

För en trygg och säker tandvård så följer vi alltid garantilagen.

Dela upp betalningen

I samarbete med Nordea Bank och SweetPay erbjuder vi även våra kunder möjligheten till räntefri avbetalning på 3 till 24 månader, samt upp till 4 månader utan extra uppläggningsavgift.

Avboka en tid

Vid förhinder är det viktigt att kontakta oss så snart du kan, senast 24 timmar innan avsatt besök. Uteblivna besök eller sena återbud debiteras.

Behöver du tandvård?

Om du söker professionell tandvård i Kista har du kommit rätt. Vår tandklinik i Kista har ett team av erfarna tandläkare som erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård i en avslappnad och vänlig miljö, och vi ser alltid till att du känner dig bekväm och väl omhändertagen under din tid hos oss.

08-750 68 08

BOKA TID