Bett-och snarkskenor

Våra tandskenor anpassas individuellt efter dina tänder.  Tandskenor används bland annat för att justera, åtgärda eventuella besvär samt skydda tänderna mot skada och slitage.

Hem » Behandlingar » tandgnissling-snarkskena

Specialiserade på individuellt anpassade tandskenor i Kista. Vi erbjuder skräddarsydda tandskenor för att justera, åtgärda eventuella besvär och skydda tänderna mot skada och slitage. Våra tandskenor är anpassade för att passa perfekt på dina tänder och hjälpa dig att lösa eventuella tandvårdsproblem i Kista. Oavsett om du har problem med tandgnissling, malpositionerade tänder eller behöver skydda dina tänder mot slitage, kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för just dina behov här på Tandclinic Kista.

Snarkskena

En snarkskena, även kallad apnéskena, kan hjälpa dig som vill sluta snarka. Den vidgar dina andningsvägar och hindrar tungan från att falla bakåt.

Det du behöver tänka på är att din bettskena:

  • Ska rengöras morgon och kväll med mjuk tandborste och tandkräm.
  • Skadas vid kokning eller rengöring i diskmaskin.
  • Bör förvaras i den ask som du har fått och håll den fuktig, gärna i vatten.
  • Om det är en hård variant, ska ligga i friskt vatten för att undvika att den torkar och blir skev.
  • Vid angrepp av tandsten ska läggas i ett glas med bordsättika och vatten i lika delar.

Tandgnissling

Detta är oftast inget man upptäcker själv men kan ge symtom som att man vaknar med huvudvärk, känner sig trött och spänd i käkarna eller känner ilningar. I vissa fall kommer en patient med en eller flera avbrutna tänder eller lagningar som gått sönder. Detta kan avhjälpas med en bettskena som man sover med på natten. En bettskena skyddar dina tänder från slitningar och avlastar käklederna.

Bettskena skyddar dina tänder mot tandgnissling och skyddar dina tänder mot nedslitning och avslappnar muskulaturen. Det har hjälpt många att bli av med bl.a huvudvärk och käkledsbesvär.

Bettskenor

Vi använder oss enbart av välbeprövade metoder och ledande teknik som säkerhetsstället att du får den bästa möjliga vården. Vi kan hjälpa dig som snarkar och gnisslar tänder.

Se käkledsövning

BOKA UNDERSÖKNING

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2024-01-23
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Relaterade sökord inkluderar: tandställning, malpositionerade tänder, tandvård, ortodonti, bettfysiologi, bettskena, tandskydd.

Behöver du tandvård?

Om du söker professionell tandvård i Kista har du kommit rätt. Vår tandklinik i Kista har ett team av erfarna tandläkare som erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård i en avslappnad och vänlig miljö, och vi ser alltid till att du känner dig bekväm och väl omhändertagen under din tid hos oss.

08-750 68 08

BOKA TID