Tandskenor/Bettskena

Våra tandskenor anpassas individuellt efter dina tänder.  Tandskenor används bland annat för att justera, åtgärda eventuella besvär samt skydda tänderna mot skada och slitage.

Hem » Behandlingar » tandgnissling-snarkskena

Snarkskena

En snarkskena, även kallad apnéskena, kan hjälpa dig som vill sluta snarka. Den vidgar dina andningsvägar och hindrar tungan från att falla bakåt.

Det du behöver tänka på är att din bettskena:

  • Ska rengöras morgon och kväll med mjuk tandborste och tandkräm.
  • Skadas vid kokning eller rengöring i diskmaskin.
  • Bör förvaras i den ask som du har fått och håll den fuktig, gärna i vatten.
  • Om det är en hård variant, ska ligga i friskt vatten för att undvika att den torkar och blir skev.
  • Vid angrepp av tandsten ska läggas i ett glas med bordsättika och vatten i lika delar.

Tandgnissling

Detta är oftast inget man upptäcker själv men kan ge symtom som att man vaknar med huvudvärk, känner sig trött och spänd i käkarna eller känner ilningar. I vissa fall kommer en patient med en eller flera avbrutna tänder eller lagningar som gått sönder. Detta kan avhjälpas med en bettskena som man sover med på natten. En bettskena skyddar dina tänder från slitningar och avlastar käklederna.

Bettskena skyddar dina tänder mot tandgnissling och skyddar dina tänder mot nedslitning och avslappnar muskulaturen. Det har hjälpt många att bli av med bl.a huvudvärk och käkledsbesvär.

Bettskenor

Vi använder oss enbart av välbeprövade metoder och ledande teknik som säkerhetsstället att du får den bästa möjliga vården. Vi kan hjälpa dig som snarkar och gnisslar tänder.

Se käkledsövning

BOKA UNDERSÖKNING

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2022-03-02
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Behöver du tandvård?

Friska tänder gör det lättare att njuta av livets goda, därför hjälper vi på Tandclinic dig med allt som behövs för att dina tänder ska må bra. Våra ljusa och behagliga klinik i Kista är toppmodernt utrustad och vi utför allt ifrån enkla undersökning till specialisttandvård. Vi erbjuder pedagogisk och bra service.

08-750 68 08

BOKA TID