Tandlagningar

Tandlagningar görs för att ersätta förlorad tandsubstans orsakad av karies eller fraktur.

Hem » Behandlingar » Tandlagningar

Syfte med tandlagning

Tandlagning är en dental procedur som används för att reparera skadade eller kariesangripna tänder. Här är några grundläggande aspekter av tandlagning. Tandlagning utförs för att återställa formen, funktionen och estetiken hos en tand som har skadats av karies (hål), slitage, eller andra skador. Vanliga material som används vid tandlagning inkluderar komposit. Kompositmaterial är populärt eftersom det kan matcha tandens naturliga färg och ger ett estetiskt tilltalande resultat

Alternativ till tandlagning

För större skador kan andra behandlingar som tandkronor eller tandbroar övervägas.

Tandlagningar är en vanlig och rutinmässig tandvårdsbehandling för att bevara tändernas hälsa och funktion. Om du har specifika frågor eller om det finns ett specifikt område inom tandlagning du vill ha mer information om, så kan vi ge mer detaljerad information på plats.

BOKA UNDERSÖKNING

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2024-01-23
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Behöver du tandvård?

Om du söker professionell tandvård i Kista har du kommit rätt. Vår tandklinik i Kista har ett team av erfarna tandläkare som erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård i en avslappnad och vänlig miljö, och vi ser alltid till att du känner dig bekväm och väl omhändertagen under din tid hos oss.

08-750 68 08

BOKA TID