Tandsten

Varje gång du äter bildas en tun beläggning på tänderna som kallas för plack. Plack är enkelt att borsta bort med vanlig tandborste. Plack som lämnas obehandlat miniraliseras och blir till hård tandsten. Tandsten kan leda till tandlossning och det är därför viktigt att ta bort tandstenen så fort som möjligt.

Hem » Behandlingar » Tandstensborttagning

Tandstensborttagning

Tandsten är vanligt och bildas när bakterier på tänderna kommer i kontakt med saliven. Tandsten kan leda till tandlossning och det är därför viktigt att ta bort tandstenen så fort som möjligt. Du kan läsa mer om tandlossning under på sidan “Tandlossning”.

AirFlow tandrengöring

AirFlow är en skonsamt och effektiv behandling där rengör & avlägsnar ytliga beläggningar och missfärgningar på tänder. Genom att blästra med en pulverlösning tar Airflow bort missfärgningar och beläggningar och tänderna får en mer naturligt ljusare färg.

BOKA UNDERSÖKNING

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2022-03-02
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Behöver du tandvård?

Friska tänder gör det lättare att njuta av livets goda, därför hjälper vi på Tandclinic dig med allt som behövs för att dina tänder ska må bra. Våra ljusa och behagliga klinik i Kista är toppmodernt utrustad och vi utför allt ifrån enkla undersökning till specialisttandvård. Vi erbjuder pedagogisk och bra service.

08-750 68 08

BOKA TID