Tandsten

Varje gång du äter bildas en tun beläggning på tänderna som kallas för plack. Plack är enkelt att borsta bort med vanlig tandborste. Plack som lämnas obehandlat miniraliseras och blir till hård tandsten. Tandsten kan leda till tandlossning och det är därför viktigt att ta bort tandstenen så fort som möjligt.

Hem » Behandlingar » Tandstensborttagning

Tandstensborttagning

Tandsten är vanligt och bildas när bakterier på tänderna kommer i kontakt med saliven. Tandsten kan leda till tandlossning och det är därför viktigt att ta bort tandstenen så fort som möjligt. Du kan läsa mer om tandlossning under på sidan “Tandlossning”.

AirFlow tandrengöring

AirFlow är en skonsamt och effektiv behandling där rengör & avlägsnar ytliga beläggningar och missfärgningar på tänder. Genom att blästra med en pulverlösning tar Airflow bort missfärgningar och beläggningar och tänderna får en mer naturligt ljusare färg.

BOKA UNDERSÖKNING

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2024-01-23
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Relaterade sökord inkluderar: Hur man tar bort tandsten, orsaker till tandsten, symtom på tandsten, tandsten behandling, förebyggande av tandsten, tandsten hos barn, tandsten och dålig andedräkt, tandsten och tandlossning.

Behöver du tandvård?

Om du söker professionell tandvård i Kista har du kommit rätt. Vår tandklinik i Kista har ett team av erfarna tandläkare som erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård i en avslappnad och vänlig miljö, och vi ser alltid till att du känner dig bekväm och väl omhändertagen under din tid hos oss.

08-750 68 08

BOKA TID