Tandsmycke

Vår legitimerade tandvårdpersonal på TandClinic Kista hjälper dig som besöker oss för att sätta fast tandsmycken. Vi erbjuder ett mycket prisvärt alternativ i Stockholm och finns i Kista centrum, 5 min från tunnelbanan.

Hem » Estetisk tandvård » Tandsmycke

Tandsmycke

Välj mellan en mängd olika modeller och utseenden, vi har strass, kristaller, 18k guld mm och få ett personligt och vackert leende.

Det finns ingen garanti på hur länge ett tandsmycke sitter, det kan vara månader upp till flera år. Det påverkar oftast inte tanden, dock ruggar man ytan för att sätta fast själva tandsmycket. Skulle man tappa tandsmycket så kan klistret sitta kvar, men det poleras enkelt bort.

Om du är under 18 år så behöver du ha en fullmakt från dina vårdnadshavare (påskrivet papper där dina föräldrar medger att de vet och godkänner allt samt tillhörande kontaktuppgifter till dem.).

Modeller & utseenden

Guld

Diamant / kristall

Silver

Priser

  • · Kristaller/Diamant 200 – 500 kr beroende på fabrikat och storlek
  • · Guld beroende på storlek och modell från 350 kr
  • · Guld med diamant kostar från 780 kr

Fastsättning kostar 500 kr per tandsmycke och tand

Fastsättning av 2 kristaller på samma tand från 750 kr, kostnad för tandsmycke tillkommer.

Bortagning av gamla tandsmycken från 500 kr 

Ladda ner samtycke för tandsmycke

BOKA UNDERSÖKNING

Instagram

Kolla in vår Instagram-sida för inspiration och fler bilder.

Hur påverkas tänderna av tandsmycke?

Tänderna påverkas inte så länge du gör det hoa tandläkarmottagning som kan detta
Limmet som används är både skonsamt och påverkar inte tänderna eller munnen.
Och man kan lätt ta bort limmet om man vill ta bort tandsmycke

Pris för smycke och montering

Priset för att sätta in ett tandsmycke varierar men vi har väldigt bra priser .
Priset kan beror även på patientens individuella förutsättningar och önskemål . Även kostnaden för smycket varierar beroende på modell och storlek och design som önskas och antal tandsmycke som sättes upp

pris för fastsättning 500 kr per st. ord Pris 670kr
Pris för borttagning av tandsmycke 500 kr ord. Pris 670kr

Hur tar man bort ett tandsmycke?

Det är lätt att ta bort tandsmycke man vibrerar bort den med vibration och putsar tanden
och efter borttagning lämnas inga spår av smycket alls. Det går ganska fort och gör inte ont. Ta inte bort tandsmycken bort .Boka alltid tid även om tandsmycke har lossnat för putsa tanden och ta bort klistret.

Vad händer om tandsmycket lossnar

Det sitter ofta en bra tid innan tandsmycke lossar .Köper du garanti då sätter vi fast det ifall det lossnar . Skulle det hända bör du boka tid och uppsöka för att polera tanden

Vad har hänt om det lossnat

I ovanliga fall så kan ditt tandsmycke lossna. I de allra flesta fall då det händer är det för att smycket inte har blivit ditsatt ordentligt eller att man har kommit mot den med något . Det är bäst att använda dig av legitimerade tandläkare eller tandhygienister för att inte skada tanden.

Så länge kan tandsmycket sitta kvar

Ditt tandsmycke kan sitta kvar i månader till flera år, men det är viktigt att det har fästs professionellt. Tandsmycket måste vara tillverkade för tänder sättas på ett rakt område för att det fäster bättre och sitter kvar längre. Vi har lång erfarenhet av att sätta tandsmycke. Vi på Bita TandClinic har flera fina tandsmycken som du kan välja mellan. Och kan hjälpa dig att sätta in tandsmycken.

Vad är Grillz?

Grillz är också en typ av tandsmyckning. somkommer från hip hop-kulturen. Grillz fungerar genom att man knäpper på sina egna tänder . Man tar ett avtryck hos en tandläkare  som skickas till tandtekniker som framställer din Grillz  antingen stål eller guld. De kan även dekoreras efteråt för en ytterligare effekt.

 

Pris för Grillz

Grundkostnaden för Grillz ligger på ca 10 000 kronor, beroende på vilket material du väljer-.Enligt tekniker fakturaspecifikation I det priset ingår avtryck, produktion av gipsmodell samt själva framställningen gjutning av dina Grillz.

Vad är en guldtand?

I början guldtand var för att ersätta förlorade tandmaterial men det har blivit mer populär att göra det för att man tycker att det ser bra ut. Guld är en bra material att ersätta tänder det är lika mjuk som tanden och håller väldigt bra och är resistent mot syror-Man använder äkta guld . Guld kan användas för att laga tänderna i kindtänder eller på framtänder . Man tar avtryck och tandtekniker framställer sedan cementerar man guld tand eller guld lagningen på plats .

Sida publicerad:   2021-11-10
Senast uppdaterad:   2022-08-19
Granskad av:   Bita Amirkia – Leg. Tandläkare & VD

Har du några synpunkter till sidans innehåll? Maila till oss här

Behöver du tandvård?

Om du söker professionell tandvård i Kista har du kommit rätt. Vår tandklinik i Kista har ett team av erfarna tandläkare som erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, från grundläggande tandvård till mer avancerade behandlingar. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ tandvård i en avslappnad och vänlig miljö, och vi ser alltid till att du känner dig bekväm och väl omhändertagen under din tid hos oss.

08-750 68 08

BOKA TID